Normaal gesproken starten we met onze wandelgroep vanaf buurthuis Bokkefort met gemiddeld 5 mensen. Nu we door de lockdown niet meer in groepen mogen wandelen, lopen we met zijn tweeën (met afstand). En als er nog één of twee extra mensen meelopen, sluiten die op 1,5 meter aan.

We hebben een app-groep en een paar dagen van tevoren vraagt een van de begeleiders wie er mee wil op woensdag.
Voor de variatie spreken we in deze tijd ook geregeld af op andere plaatsen, zoals bij Meer en Bosch, Ockenburg of bijvoorbeel bij de bosjes van Pex.

Afgelopen woensdag spraken we af in het Zuiderpark (ingang Vreeswijkstraat) met drie man.
Onze begeleider (deze keer Paul) had een route uitgestippeld, waarbij we uitkwamen bij het Haags arboretum. Hier staan veel bomen van over de hele wereld, uit onder andere Oost- Azië, Europa, Noord-Amerika en China. We hebben een ronde om de vijver gelopen, waarbij we veel bijzondere bomen zagen.

Het Zuiderpark kun je verdelen in twee helften met veel bezienswaardigheden. Wij hebben het deel bekeken met (uiteraard) de meeste natuur, waarover Paul veel vertelde.
We zagen ook nog een groot kunstig houtsnijwerk vlakbij de kruidentuin. Na googelen kwam ik erachter dat het met een kettingzaag was gedaan. Bovenop zie je een prachtig uitgezaagde vlinder!

In de mist zag alles er sprookjesachtig uit. We spraken meteen af om ook een keer te gaan kijken als alles in bloei staat.

Henriette