WEKELIJKSE WANDELINGEN

Gezellig, groen en gezond
Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

Iedereen die het leuk vindt om met een groep op stap te gaan, meer te bewegen en van de natuur te genieten is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.

De begeleiders van de wandelgroep zijn vrijwilligers en zij nemen u met veel plezier mee op pad. Ook vertellen ze onderweg wat over de natuur.

De stichting heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. We wandelen vanuit meer dan 100 locaties in 65 gemeenten in 9 provincies: Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland.

Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van mooie natuur. Welkom!

Wandelingen georganiseerd door vrienden van Gezond Natuur Wandelen
De wekelijkse wandelingen georganiseerd door vrienden van Gezond Natuur Wandelen wijken in één of enkele aspecten af van de GNW-wandelingen. De verantwoordelijkheden liggen namelijk bij de organisaties die genoemd worden in de beschrijving.
Heb je vragen? Dan kan je deze via ons contactformulier stellen, of door direct met de desbetreffende organisatie contact op te nemen.

Tips voor beginnende wandelaars
De ANWB heeft een filmpje gemaakt met tips voor beginnende wandelaars. Boswachter Hanne helpt je om er goed voorbereid op uit te gaan. Wandelen is natuurlijk heel gezond, maar roept ook veel vragen op. Welke afstand kan je wandelen? Wat is verstandig qua voeding? En wat neem je allemaal mee op een wandeltocht?