Gezond Natuur Wandelen

Wandel gezellig
mee bij u in de buurt!

Vind een wandeling

Met onze gratis, wekelijkse wandelingen beleeft u het groen in uw buurt met andere ogen.

Een leuke manier om buurtgenoten te leren kennen, om meer te bewegen en om met elkaar te genieten van de wisselende seizoenen. Iedere week een vast uurtje gezelligheid, het hele jaar door en op meer dan 100 locaties door heel Nederland. Aanmelden is niet nodig.

“De eerste wandeling voelde als een warm bad. De aandacht van mensen die ik destijds nog maar kort kende, heeft me door een moeilijke periode geholpen. Ik ben zo blij dat ik die eerste stap gezet heb. Door de nieuwe contacten met leuke mensen heb ik ook andere uitstapjes.”

Wandelaar Zoetermeer

Waarom meewandelen?

U vindt het gezellig om samen met anderen op stap te gaan

U houdt ervan om lekker in de natuur te zijn

U wilt graag wat meer bewegen

Hoe werkt Gezond Natuur Wandelen?

Elke week een gratis wandeling bij u in de buurt
Op een vast tijdstip en een vaste plek
U hoeft zich niet aan te melden
Samen met een groepje buurtgenoten op stap
Een vrijwilliger begeleidt de wandelingen
Met de natuurmomentjes wordt aandacht aan groen in de omgeving geschonken
Na afloop drinken we (voor wie wilt) een kop koffie met elkaar
Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Waar en wanneer?

Vind een wandeling bij u in de buurt door gebruik te maken van de zoekfunctie bovenaan deze kaart. Vul uw locatie in en hoe ver de wandeling bij u vandaan mag zijn. Klik op ‘Zoeken’ en alle opties worden op de kaart getoond. U kunt hier ook een overzicht van alle wandelingen bekijken.

“Buurtgenoten ontmoeten, bewegen en de mooie natuur ervaren… Ik zou geen betere start van de week kunnen verzinnen!”

Wandelaar Vlaardingen

Veelgestelde vragen

Is er ook een wandeling bij mij in de buurt?

Natuurlijk! We wandelen op meer dan 100 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een wandeling bij u in de buurt. Vind hier een wandeling. Aanmelden is niet nodig.

Moet ik me aanmelden om mee te wandelen?

Nee, u hoeft zich niet aan te melden om mee te wandelen. Onze vrijwilligers staan elke week voor u klaar op een vaste tijd en vaste plek. U kunt zich 5 tot 10 minuten voor de starttijd bij de wandelbegeleider melden. Vind hier een wandeling bij u in de buurt en vraag bij het trefpunt wie de wandelbegeleider is om kennis te maken.

Kan in ook meelopen als ik minder goed ter been ben?

We wandelen op een rustig tempo. Iedereen is welkom en Gezond Natuur Wandelen heeft zelfs op diverse plekken ‘rollator wandelingen’. Als u extra begeleiding nodig heeft tijdens de wandeling, raden we u aan om iemand uit uw eigen omgeving mee te nemen.

Hoelang duurt een wandeling?

De wandelingen duren meestal een uur. Na afloop drinken we (voor wie dat wil) een kop koffie of thee met elkaar op eigen kosten.

Zijn de wandelingen gratis?

Ja, u hoeft niets te betalen om mee te wandelen met Gezond Natuur Wandelen. Zo kan iedereen meewandelen! Heeft u zin om na afloop van de wandeling gezellig een kop koffie of thee mee te drinken? Dan is dit voor eigen rekening.

Kan ik ook een wandelgroep begeleiden?

Zeker! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze wandelgroepen willen begeleiden. Eens per maand of vaker, er zijn veel mogelijkheden. Wandel gerust een keertje mee om aan te voelen of het iets voor u is. Kijk hier voor meer informatie.