Gezellig, groen en gezond

Over Gezond Natuur Wandelen

Gezellig, groen en gezond; dat is
waar Gezond Natuur Wandelen
om draait!

Wat is Stichting Gezond Natuur Wandelen?

Samen wandelen is gezelliger dan alleen! Daarom brengt Gezond Natuur Wandelen buurtgenoten samen met een wekelijks uurtje wandelen. Altijd in de natuur of in het groen in de stad. Het concept is simpel: vaste plek, vaste tijd, gratis en aanmelden is niet nodig. De wandelingen worden begeleid door vrijwilligers die tijdens de wandelingen iets vertellen over de natuur. In een rustig tempo en met veel enthousiasme nemen zij wandelaars mee op pad! Na afloop delen de wandelaars hun belevenissen met elkaar tijdens een gezellig kopje koffie.

Op meer dan 100 locaties door heel het land sluiten steeds meer wandelaars en vrijwilligers aan. Ook gezellig meewandelen?

De drie pijlers van Gezond Natuur Wandelen

Gezellig
Groen
Gezond

Ons bestuur en team

Met een betrokken team en meer dan honderd vrijwilligers zetten wij ons dagelijks met veel enthousiasme en toewijding in voor onze stichting.

Ons Team:

Ronald van Zon 
Mede-oprichter en directeur
Tjisse Brookman
Projectleider Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel
Corrie Kramer
Organisatie
Locatie-administratie, contactpersoon en werving wandelbegeleiders

Monique van Dalen
Organisatie

 

Twinkel Achterberg
Communicatie en Publiciteit
Feya Hijl
Communicatie en Publiciteit

Wyke Beeking
Organisatie 

 

Imke Teeuwen
Productontwikkeling
Jacob Spaander
Organisatie

Mette van der Ven
Wandeltrainster, valpreventie 

Tineke Vendrig
Organisatie

Ons Bestuur:

Rutger de Graaf
Innovatiespecialist zorg, docent UVA, voorzitter bestuur 

Magdalena van den Berg
Adviseur gezonde, groene leefomgeving, bestuurslid

Jacquelien Dros
Huisarts, bestuurslid

 

Agnes van den Berg
Hoogleraar Natuurbeleving, bestuurslid

 

Taco Kiers
Penningmeester

Gezond Natuur Wandelen werkt samen met

Partner aan het woord

“Gezond natuur wandelen tikt al onze doelstellingen aan, dat is écht bijzonder”

– Carien Janssen van Raay, Fonds 1818

Carien Janssen van Raay, projectleider binnen Fonds 1818, is erg te spreken over de samenwerking: Gezond Natuur Wandelen tikt niet een of twee, maar al onze doelstellingen aan. Dat is écht bijzonder.” Gelijke kansen, leefbare buurten, actieve betrokkenheid en lokale verbinding zijn waarden waar Fonds 1818 dubbel en dwars achterstaat.

“Sociale cohesie en sociale ontmoeting zijn voor ons heel belangrijk”, aldus Carien. “Mensen stimuleren om het huis uit te gaan, elkaar op te zoeken en dan het liefst in het groen.

Om een langdurige samenwerking aan te gaan, is het voor Fonds 1818 essentieel dat een project staat als een huis. “Alleen zo kun je werken aan een duurzaam positief effect. Het feit dat Gezond Natuur Wandelen samenwerkt met talloze organisaties zoals gemeenten, sport en welzijn, maar ook met bijvoorbeeld natuurorganisaties en woningcorporaties vind ik een hele sterke factor. Dat laat voor ons zien dat Gezond Natuur Wandelen een betrouwbare partner is die voor duurzame verandering gaat.”

 

“Het concept is uitstekend: iedere week wandelen en kletsen met meerdere natuurmomenten tussendoor, want er valt het hele jaar wel wat te vertellen over de natuur. Na afloop koffie en nog meer babbelen. Het gaat om sociale verbinding en gezelligheid!”

– Joop, begeleider wandelgroep Bergen