Lees hieronder het laatste wandelnieuws

Het laatste wandelnieuws

GNW Flevopark

apr 18, 2024 | Nieuws, Wandeltip

Veel dingen die je doet zijn verplichtingen, routine, zeker met een doel maar er wordt een prestatie van je verwacht. Niet iedere dag ben je de beste versie van jezelf. Het waarmaken van de verwachting kost dan energie en moeite. Niets mis mee maar hoe laad je de batterij weer op?

Je kunt mij niet op het netwerk inpluggen zoals een e-bike of e-car. Ik wil interesse en ontspanning, betrokkenheid zonder vergaande verplichting. Waar vind je dat nu nog?

Ergens in 2022 zocht ik online naar een leuk initiatief om in de buitenlucht toch iets met andere mensen te doen. Mijn leven is gevuld maar ik zocht om on-vulling, vrijblijvende aansluiting zonder poespas. Mijn eerste kennismaking met ‘Gezond Natuurwandelen’ was in de zomer. Ik ging naar de open dag en liep mee door het prachtige Flevopark.

Het was beter dan ik had verwacht! De wandeling was interessant doordat je meer ziet van de natuur als een coach je meeneemt in de wereld van planten, bomen of vogelgeluiden. Onderweg raak je aan de praat met je medelopers. Na de wandeling wordt er iets gedronken bij de tennisclub aan de rand van het Flevopark. Gezellig en met voor iedere deelnemer betaalbare consumptieprijzen.

De wandelingen zijn op donderdagochtend. Verzamelen om 10.00 uur bij de entree van het Flevoparkbad. De wandeling is circa 60 minuten en voor iedereen redelijk makkelijk te volbrengen. Het tempo ligt niet hoog en we stoppen bij bezienswaardigheden. Iedere tocht is bijzonder omdat het accent ergens anders op ligt.

In aantallen verschilt de opkomst tussen de 8 tot 20 personen. De meeste participanten komen uit de buurt, Amsterdam Oost of Diemen, maar dat is geen standaard. De locatie is altijd hetzelfde maar natuur, deelnemers en coaching wisselen, dus het blijft boeiend.

Ik geniet van het park en de interactie. Het is een fijne groep mensen, iedereen verschilt, zeker qua leeftijd en interesse, maar is vooral zichzelf. Er is een app waarop we informatie delen. Als je belangstelling hebt dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis. Trek de stoute schoenen aan en loop mee!

Met groet Corien