cover boek NatuurzinEind september is het boek ‘Natuurzin’ verschenen van boswachter Marieke Schatteleijn. Hierin vertelt ze over haar favoriete natuurgebieden en legt ze uit waarom de natuur ons gezonder, gelukkiger en creatiever maakt. Ze zoekt antwoorden in de wetenschap en verbindt die kennis met wat ze zelf ervaart als ze buiten is.

Ook geeft ze tips, zoals: “Zin gekregen om het groen in te gaan? Wandel een keer mee tijdens een van de vele wekelijkse wandelingen in de natuur van Gezond Natuur Wandelen. Op www.gezondnatuurwandelen.nl kun je zien waar je mee kunt doen. Het is gratis en je hoeft je niet aan te melden van tevoren. Bovendien wandelt er een vrijwilliger mee, die onderweg iets over de natuur vertelt.”

Marieke Schatteleijn is sinds 2010 boswachter bij Staatsbosbeheer. Ook is ze medepresentator van het tv-programma BinnensteBuiten. Via haar werk wil ze haar verwondering over de natuur delen, mensen motiveren om zelf de verbinding met de natuur te ervaren en om bewust met hun omgeving om te gaan.