Vrijwilligers gezocht: Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Vrijwilligers gezocht:
Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Houd je van wandelen in de natuur, een groep wandelaars begeleiden en vertel je eventueel graag over de natuur? Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor jou! Wij zoeken wandelbegeleiders voor diverse locaties in Nederland.

Gezond Natuur Wandelen
Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt op ruim 40 locaties wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uurtje te wandelen is welkom. We wandelen nu in vijf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Noord-Brabant. Ook in Overijssel gaan we dit jaar van start. Onze wandellocaties kan je bekijken op een kaart en in een lijst.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger begeleid je een wandelgroep bij jou in de buurt. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders; één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar dit is geen vereiste. Na afloop drink je een kop koffie of thee met de deelnemers.

Hoeveel tijd kost het?
Als wandelbegeleider ben je één uur per week actief. Als je liever bijvoorbeeld één keer per maand een uur een groep wilt begeleiden, kan dat ook. Met de projectleider bespreek je jouw wensen en mogelijkheden.

Wat krijg je ervoor terug?

Alle begeleiders van nieuwe locaties krijgen een gratis cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus aangeboden. Zo kan je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag. Wandelbegeleiders die in het Noord-Hollands duinreservaat wandelen, krijgen van PWN een gratis toegangspas.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op met onze stichting Gezond Natuur Wandelen via contact@gezondnatuurwandelen.nl.