WORD VRIJWILLIGER

Vrijwilligers gezocht:
Wandelbegeleider Gezond Natuur Wandelen

Ontmoeten, samen bewegen, de natuur beleven… Word jij hier blij van? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou!

Onze gratis en wekelijkse wandelingen in het groen worden in een rustig tempo van ongeveer een uur gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen.

Als wandelbegeleiders van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je daar onderweg graag kort iets over? Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan zoeken wij jou!

Gezond Natuur Wandelen
Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt op meer dan 100 locaties wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Iedereen die het gezellig vindt om in een rustig tempo een uurtje te wandelen is welkom. We wandelen nu in negen provincies: Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland. Onze wandellocaties kan je bekijken op een kaart en in een lijst.

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger begeleid je een wandelgroep bij jou in de buurt. Een wandelgroep bestaat uit (minimaal) twee begeleiders; één loopt voor en één achter de groep. Eén van de begeleiders vertelt onderweg kort iets over de natuur of het landschap. Na afloop drink je een kop koffie of thee met de deelnemers.

Hoeveel tijd kost het?
Als wandelbegeleider ben je één uur per week actief. Als je liever bijvoorbeeld één keer per maand een uur een groep wilt begeleiden, kan dat ook. Met de coördinator bespreek je jouw wensen en mogelijkheden.

Wat krijg je ervoor terug?
De gezelligheid én dankbaarheid van de wandelaars en een groep enthousiaste collega’s/vrijwilligers. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd terecht bij de coördinator van de wandelingen.

Begeleiders van nieuwe locaties krijgen een gratis cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus aangeboden. Zo kan je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag. Deelname aan de cursussen is overigens niet verplicht. De deelnemers lopen op eigen risico mee en worden geacht ook zelf op hun gezondheid en veiligheid te letten. Wandelbegeleiders die in het Noord-Hollands duinreservaat wandelen, krijgen van PWN een gratis toegangspas.

Maar het belangrijkste wat je ervoor terugkrijgt zijn blije gezichten. Je hebt je buurtgenoten een gezonde en gezellige ochtend of middag hebt geboden, hen uit hun isolement hebt gehaald en/of bij hebt gedragen aan hun revalidatie of fitter worden.