WEKELIJKSE WANDELINGEN

Nu ook wekelijkse wandelingen vanuit De Fjord

Binnenkort start Gezond Natuur Wandelen in samenwerking met Haarlem Effect en het Sociaal Wijkteam ook een wekelijkse begeleide wandeling vanuit Wijkcentrum De Fjord. Deze wandeling in Noord is alweer de 6e wandellocatie van Gezond Natuur Wandelen binnen Haarlem.

Wie van wandelen houdt en graag andere mensen ontmoet, kan zich vanaf maandag 25 maart aansluiten bij deze nieuwe wandelgroep van Gezond Natuur Wandelen. De laagdrempelige wekelijkse wandelingen die GNW aanbiedt en die gratis en vrijblijvend zijn, zijn zeer succesvol en hebben ook al veel positieve effecten, vooral op de gezondheid en tegen vereenzaming, ruimschoots bewezen. Ter gelegenheid van deze eerste wekelijkse wandeling vanuit De Fjord in Noord is er voor de wandelaars op 25 maart gratis koffie met iets lekkers. In principe kan iedereen deelnemen.

De wekelijkse wandelingen die vanaf maandag 25 maart vanuit De Fjord plaatsvinden, starten iedere maandag om 11.00 uur en duren – zoals alle wandelingen van Gezond Natuur Wandelen – ongeveer een uur (in gematigd wandeltempo). In de ontmoetingsruimte kan vooraf koffie of thee worden gedronken (1 euro per kop) en na afloop van de wandeling kan soep met brood worden genuttigd (€ 1,50).

Gezond Natuur Wandelen beoogt op zoveel mogelijk locaties wekelijkse wandelingen aan te bieden waar iedereen die behoefte heeft aan bewegen en gezelschap bij aan kan sluiten. Niet alleen in Haarlem, maar in heel Nederland, breidt het aantal van dit soort wandelingen zich als een olievlek uit. In Haarlem kan al gewandeld worden op de maandagochtenden vanuit de Slachthuisbuurt, op dinsdag vanuit het Rozenprieel, op woensdag (ook met rollator) vanuit verschillende locaties in Schalkwijk, op donderdag vanuit De Vijfhoek en op zaterdag vanuit Molenwijk. Na afloop van de wandelingen kan tegen laag tarief gezamenlijk koffie of thee worden gedronken of geluncht. Naast het wandelen worden soms ook andere gezellige activiteiten georganiseerd.

Wandelbegeleider worden?

De wandelingen van Gezond Natuur Wandelen worden in principe door 2 begeleiders begeleid. Voor de wandelingen vanuit De Fjord – maar ook voor sommige andere locaties – zoeken wij nog enthousiaste mensen die op vrijwillige basis – bij voorkeur minimaal één keer per maand – als begeleider willen meelopen. De wandelingen vanuit De Fjord worden begeleid door een medewerker van het Sociaal Wijkteam en daarnaast een vrijwillige begeleider. De wandelroutes, die de begeleiders per week zelf kunnen bepalen, voeren zoveel mogelijk door het groen in en rond de stad. Bij elke wandeling loopt een grote diversiteit van mensen met veel plezier mee. Onderling ontstaan vaak leuke sociale contacten. De wandelingen gaan in principe het gehele jaar door, behoudens als het te onveilig is om te lopen (met bijvoorbeeld onweer, gladheid of zware storm). Wie het leuk vindt, kan tussen het wandelen door kort iets vertellen over de flora of fauna die je onderweg tegenkomt. Als vrijwillige wandelbegeleider krijg je diverse (niet verplichte) trainingen, cursussen, bijeenkomsten en activiteiten aangeboden. Daarnaast geeft het begeleiden veel voldoening en wordt enorm gewaardeerd.

Meer informatie is te vinden op de website: www.gezondnatuurwandelen.nl
of op te vragen via info@gezondnatuurwandelen.nl
Voor alle wandellocaties in en om Haarlem zie:
https://www.gezondnatuurwandelen.nl/wandelen/locatie-lijst/
Aanmelden als begeleider kan bij Eva Nijhoff: 06 18331945 of maileva@hetnet.nl

 

Gezond Natuur Wandelen locatie Schalkwijk
Foto’s Eva Nijhoff

Beweeg meer en geniet van de natuur!

Wilt u regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen?

Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.

De stichting heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. Sinds september 2015 wordt er gewandeld op Texel en in Haarlem, IJmuiden, Overveen, Heemstede, Castricum, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Leeuwarden, Drachten en Beetsterzwaag. Inmiddels wordt er op meer dan 40 locaties gewandeld, in de provinciesNoord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Groningen.

Wandel gezellig mee, het is gezond én u geniet van mooie natuur. Welkom! 

Wandelingen georganiseerd door vrienden van Gezond Natuur Wandelen

De wekelijkse wandelingen georganiseerd door vrienden van Gezond Natuur Wandelen wijken in één of enkele aspecten af van de GNW-wandelingen. De verantwoordelijkheden liggen namelijk bij de organisaties die genoemd worden in de beschrijving.

Heeft u vragen? Dan kunt u deze via ons contactformulier stellen, of door direct met de desbetreffende organisatie contact op te nemen.