Lees hieronder het laatste wandelnieuws

Het laatste wandelnieuws

Bijna lente!

feb 25, 2023 | Nieuws

Bijna lente! Heerlijk, want dat betekend vaak dat er meer mensen komen. En behalve wandelen op de 3de zondag van de maand, doen we ook wel eens een andere leuke activiteit. Halverwege de wandeling wordt altijd ergens iets gedronken bij de horeca. We wandelen in een rustig tempo en geen lange afstanden.

Deze wandelgroep, is eigenlijk ook een gezelligheidsgroep. Een aantal sleutelwoorden daarbij zijn o.a. sociaal contact, verdieping en verbondenheid met elkaar, aandacht en wat daar verder nog van kan komen.

Vanaf april tot ongeveer september wandelen we ook de 1ste zondag van de maand. We gaan dan een deel van het singelpark wandelen. Maar als iemand het leuk vind om de groep te leiden met een stads/hofjeswandeling is dit ook een optie. Bij slecht weer kunnen we ook gewoon gezellig iets gaan drinken. Maar dat kan ook iets anders worden, wat wel vast staat is het volgende:
Verzamelinfo: Om 14:00 uur, in de Doezastraat te Leiden, ter hoogte van het v.d. Werffpark. (zie foto’s)
Data: 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september 2023.

De 3de zondag van de maand naar Polderpark Cronesteijn.
Verzamelinfo: Om 14:00 uur bij Station Lammenschans, Kamerlingh Onnesplein te Leiden, nabij het groentestalletje of een bankje nabij de bushalte bij erg warm weer. Dit kan wel veranderen, want het gebied krijgt een nieuwe invulling.
Data: 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli, 20 augustus, 17 september, 15 oktober, 19 november en 17 december 2023.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag wel. Vooral voor de horeca ook fijn om te weten met hoeveel mensen we komen. Alleen bij zeer slecht weer wordt er niet gewandeld, denk maar aan veel wind, veel regen en ijzel. Maar dat is vaak alleen in de wintermaanden wel eens voorgekomen.

Daarnaast doen we soms ook iets op feestdagen, zoals 2de Paasdag (10 april), 2e Pinkstedag (29 mei) en 2de Kerstdag. Dit kan ook een geheel andere locatie worden dan bovengenoemde locaties. Of een geheel andere activiteit.

Vrijwilligers zijn ook nog steeds van harte welkom. Maar kom gerust eerst eens met de groep mee om te kijken of het wat voor je is. Daarna kunnen we eventueel met elkaar afspraken maken wie wat en wanneer doet en eventueel een rooster maken. Tot nu toe trek ik de kar vooral alleen, maar ook voor mij zou het prettig zijn als anderen mij eens aflossen.