Zondag 18 september hebben wij, 3 dames met een paraplu, gewoon gewandeld, ondanks de regen. Er wordt vaak gedacht dat de wandeling niet door gaat, maar dat klopt dus niet. Weliswaar wandelen we soms wat korter en brengen we sneller een bezoekje aan de horeca. Maar het is maar zelden als het echt niet doorgaat, bv. bij storm en bij ijzel. En dat is dus niet vaak voorgekomen.

Halverwege deze wandeling gaan we dus gezellig met elkaar iets drinken. Het sociale aspect is namelijk ook belangrijk. Soms is het zo gezellig, dat we wel wat langer blijven zitten. Wel betaald iedereen gewoon zijn eigen consumptie. We doen dit wel zo dat we met elkaar vaak in 1x het bedrag aan de bediening geven. Dat is dus vaak afrekenen met contant geld. Dus niet dat iedereen apart gaat pinnen, dat wordt vooral bij drukte, niet op prijs gesteld. Nadat we afgerekend hebben wandelen we dus weer terug naar ons beginpunt.

We hebben wel een reserve zondag, maar dat bespreken we met de vaste wandelaars. Want dat is ook afhankelijk van wie die zondag dan wel kan. Als er dan te weinig mensen kunnen, dan gaat het dus niet door. Dit gaat niet via een whatsapp, maar meer van mond-tot-mond. Of via Facebook. En soms doen we ook iets anders met elkaar. Vanaf april zullen we dat zeker weer proberen op te pakken. Zo hebben we de Hortus bezocht, in het singelpark gewandeld enz.

De groep is ook voor alle leeftijden, dus niet alleen voor ouderen. Ik ben zelf namelijk 57 jaar. Ik heb geen partner en ook geen kinderen. De andere 2 dames waarmee ik aan de wandel was zijn allebei met pensioen. Beiden hebben geen partner meer, maar wel (klein)kinderen. Wel wonen ze heel dicht bij mij en dat is prettiger dan mensen die verder weg wonen.

De groep wandelt iedere 3de ZONDAGMIDDAG van de maand, vanaf station Lammenschans, Kamerlingh Onnesplein, 2313VL Leiden. We verzamelen om 14:00 uur, bij het groentestalletje! (zie foto)
Dit groentestalletje wordt eerdaags wel verplaatst, maar wanneer is nog niet duidelijk. Het plein voor het station wordt dan opnieuw ingericht.

Wandeldata voor 2022.
16 oktober
20 november
18 december
Alleen bij zeer slecht weer wordt er niet gewandeld. Aanmelden is niet nodig.

Meer zondagen, meer vrijwilligers
Het zou ook leuk zijn als er op andere zondagen vanaf deze locatie, of een andere locatie in Leiden gewandeld wordt. Dat kan dus alleen als er meer vrijwilligers bij komen. Ik kan dit namelijk niet alleen, samen is veel prettiger.

Houd je van wandelen in de natuur? Een groep wandelaars begeleiden? En vertel je eventueel graag over de natuur? (Dit is geen must, maar wel leuk!) Meld je dan aan als vrijwillige wandelbegeleider. Als wandelbegeleider ben je bij deze groep circa 2 uur per maand actief. Als je liever bijvoorbeeld één keer per kwartaal een groep wilt begeleiden, kan dat ook. Maar laten we beginnen met elkaar te ontmoeten bij een van de wandelingen. Want daar begint het allemaal echt mee, elkaar ontmoeten.