Lees hieronder het laatste wandelnieuws

Het laatste wandelnieuws

Initiatief van de maand

aug 31, 2023 | Natuur, Nieuws

Stichting Gezond Natuur Wandelen is in augustus 2023 uitgeroepen tot het ‘initiatief van de maand’ volgens RCOAK. Daar zijn we trots op! Lees hieronder het artikel.

“Leuke mensen ontmoeten, van de natuur genieten en meer bewegen. Dat biedt stichting Gezond Natuur Wandelen aan de (oudere) deelnemers. Iedereen kan meedoen.

Op de website van de stichting staan nergens het woorden ‘oudere’ of ‘eenzaamheid’ te lezen. Want wie wil er nu oud en eenzaam zijn? Juist omdat mensen niet op die manier worden aangesproken, doen ze graag mee met de wekelijkse wandelingen.

Inmiddels is de stichting actief in 65 locaties met twee wandelgroepen per gemeente. Er is dus altijd wel een mogelijkheid om in de eigen buurt mee te doen met een wandeling. Het RCOAK staat achter de filosofie van Gezond Natuur Wandelen, en heeft daarom deze stichting tot Initiatief van de Maand verkozen. Wij geloven, met de initiatiefnemer, dat natuur en groen mensen verbinden met hun eigen omgeving, plezier bieden, ontspanning en verwondering, en dat zo op een mooie en ongedwongen manier het ontmoeten van anderen wordt bevorderd.

Gezond Natuur Wandelen ontvangt financiering van het RCOAK.”