Lees hieronder het laatste wandelnieuws

Het laatste wandelnieuws

Zondag in het park

mei 10, 2023 | Nieuws

Op de 1ste zondag van de maand maken we een wandeling in een park rondom Zoetermeer.
Vandaag is het onverwacht droog voor de wandeling in het Westerpark. Dat begint goed.
Vanaf het trefpunt lopen we met 12 wandelaars een stuk langs het water. Voor de biodiversiteit zijn hier stukken van de steile oever afgegraven en breder gemaakt De oevers hebben nu een geleidelijke overgang van water naar land, die planten en dieren meer ruimte geven. Zodat er moerasplanten kunnen gaan groeien. Van deze aflopende stukken wordt nu goed gebruikt gemaakt door de ganzen. We kwamen drie soorten tegen. Eerst de grauwe gans met kuikens tussen de bladeren van de waterlelie. Daarna de nijlganzen met hun pullen, ze stonden op de kant en worden al groot. Tot slot nog een paar keer een stel Canadese ganzen met hun leuke gele kroost.
Aan het eind van de wandeling stonden 2 fazanten in prachtkleed rustig in het gras te pikken.
Voor het eerst dit jaar buiten koffie drinken op het terras van de Bowling. Maar daarmee was de dag nog niet om. We spreken met een aantal van de wandelaar af. ‘s Middags naar Fascinated Jazz, de gezelligste Jazzclub van Nederland te gaan. Ook altijd de 1ste van de maand.
Het optreden van Wouter Kiers en zijn Quartet op zijn tenorsax, met zang en humor is een feestje. Dan wordt er niet gepraat maar geluisterd. De benen hebben nu rust maar de handen klappen na iedere Improvisatie.
We sluiten de dag af door met de hele groep naar een restaurant te gaan. Gezellig samen nog lekker iets eten en napraten. Zo beginnen we met elkaar en voor elkaar goed aan de nieuwe maand.
Aansluiten bij onze gezellige wandelgroepen?
Locatie en tijden:
Hof van Seghwaert, Gaardedreef achter nr. 169. Op dinsdagochtend om 10.00 uur
Recreatiecentrum Bijdorplaan, elke donderdagochtend om 10.00 uur
Stadsboerderij Balijhoeve, elke woensdagochtend om 10.00 uur
Op de 1ste zondag van de maand wandelen we vanuit een park in en om Zoetermeer. Communicatie per e-mail en app.
!! We zoeken ook extra wandelbegeleiders voor deze groepen.!!
Corrie Kramer coördinator.